Selamlar, bu yazımda Heltec V3 için olabildiğinde minimal ve şık bir kasa tasarlıyorum.

Tasarımlarımı yapmak için uzun bir süredir Autodesk firmasının Fusion 360 uygulamasını kullanıyorum. Baskısını yapmak için de şimdilik Creality Ender V3 lerimi kullanacağım, daha sonra ise Bambu Lab firmasının yeni satışa sunmuş olduğu Bambu Lab P1S Comboyu kullanmayı planlıyorum. Şu an ön siparişte ve gelmesini heyecanla bekliyorum.

Başlayalım.


Bu yazıyı yazma sebebim, bir ürün tasarımı yaparken hangi aşamalardan geçtiğimi göstermek ve belki fikir edinmenizi sağlamak. Yazıyı olabildiğince kısa ve öz tutacağım.



Başlangıçtaki tasarımım bu şekilde. Buradaki amacım kaba hatları oluşturmaktı.


Öncelikle Heltec V3’ün ölçülerine uygun basit bir yuva yaptım. Sonrasında kumpasla almış olduğum ölçülerin doğru olduğunu gördüğümden tasarımı temelden yukarıya doğru modellemeye devam ettim. İlk başta ekranın gözükeceği alanı ve tabiki butonların yerlerini ayarladım. Devamında ise anten kısmının rahatça oturabileceği kısımları. Işıkların görünebilirliği için de basit bir mantıkla ayarlamaları yaptım.



Ön kısımda bu şekilde görünmekte. Adım adım görebilirsiniz. Tabiki bu nihai sonuç değil.



Vida yeri ön tarafta güzel durmadığını düşündüğüm için alt kapağa aldım.



Ön kısımda bu şekilde görünmekte. Yaptığım denemelerin bir kısmı 🙂 Hemen sonuç olmuyor maalesef.



İç kısım bu şekilde görünmekte. Heltecin sert bir şekilde oturacağı şekilde ayarladım. Bu sayede tutturmak için ekstra bir şeye ihtiaycımız yok. Aynı zamanda butonlara basıldığında da içine kaçmasını önlüyor.



Yan tarafında bu şekilde çentikler bıraktım. Karşısında da aynı çeniklerin girinti hali mevcut olduğundan vidalamaya bile gerek olmadan çok güzel bir şekilde oturmakta.



Ve son hali. Sonuçtan oldukça memnun kaldım. Hem minimal hem de çok kullanışlı oldu. Farklı yüzeye sahip tablalar ile daha güzel baskılar almayı planlıyorum. Planlarım arasında tabiki de modeli satışa sunmakta var 🙂

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here